شامی رشتی از خانواده شامی‌هاست و جزو خوراک‌های اهالی گیلان‌زمین به شمار می‌رود. اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و این غذا را طبق دستور محلی‌ها درست کنید.

دستور پخت شامی رشتی

شامی رشتی یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین غذاهایی است که شما می‌توانید آن را تهیه کنید. اکثریت افراد این غذا را با پنیر و سبزی خوردن میل می‌کنند و در واقع جز پیش غذاها به حساب می‌آید. اما اکثرا آن را به عنوان غذای اصلی هم در نظر می‌گیرند. شامی انواع مختلفی دارد که مواد لازم برای تهیه آن‌ها متفاوت است در نتیجه طرز پخت آن‌ها نیز با هم فرق دارد. با مجله دلتا همراه باشید تا دستور پخت شامی رشتی را با شما به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم شامی رشتی

  • گوشت ران گوساله نیم کیلو
  • لپه نیم کیلو
  • تخم‌مرغ دو عدد
  • نخود آش یک استکان
  • پیاز یک عدد
  • زعفران یک قاشق چایخوری
  • زردچوبه و دارچین نصف قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل یک قاشق چایخوری

طرز تهیه شامی رشتی 

  • در ابتدا پیازها را به صورت حلقه حلقه خرد کنید. در ادامه گوشت‌ها را به صورت قیمه‌ای تیکه تیکه کرده و در زودپز بریزید.
  • نخود و لپه‌ای که از قبل خیس کرده و چندین بار نیز آب آن‌ها را عوض کرده‌اید را به گوشت‌ها اضافه کنید.
  • ادویه‌ها را نیز به گوشت اضافه کرده و مقداری آب روی گوشت‌ها بریزید و زودپز را حدود یک ساعت با فشار زیادی روی شعله قرار بدهید تا کاملا مواد بپزد.
  • بعد از اینکه گوشت‌ها پختند مواد درون زودپز را در ظرف دیگری بریزید و با کمک گرفتن از یک گوشت‌کوب مواد را کاملا با یکدیگر له کنید. اگر له کردن با گوشت‌کوب برای شما سخت بود و غذاساز داشتید می‌توانید از غذاساز برای این کار استفاده کنید.
  • در این مرحله ۲ عدد تخم‌مرغ را به همراه کمی نمک به مواد گوشت اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
  • حال مواد شما برای سرخ شدن حاضر است. درون تابه روغن بریزید و اندازه یک نارنگی خمیر بردارید و درون تابه بریزید سپس آن را به حالت دونات در بیاورید و سرخ کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید