deltafood

اشتراک گذاشته شده با :

خوراک

خوراک گوشت و بادمجان به سبک ترکی


برای تهیه این غذا مواد اولیه به صورت مجزا آماده می‌شوند و سپس با یک چینش خاص و جذاب در کنار هم قرار می‌گیرند و برای پخت نهایی در فر آماده می‌شوند.

خوراک گوشت و بادمجان ترکیblob.gif

فرهنگ آشپزی ایرانی و ترکی شباهت زیادی با هم دارند و غذاهای ترکی اکثرا با ذائقه‌ ما ایرانی‌ها بسیار سازگار هستند. مانند ما ایرانی‌ها، ترک‌ها هم از گوشت در غذا بسیار لذت می‌برند و به همین دلیل غذاهای گوشتی متنوعی دارند. برای چشیدن یک غذای گوشتی ترکی خوشمزه و آسان، با مجله دلتا همراه باشید تا طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان ترکی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم خوراک گوشت و بادمجان ترکی

  • گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
  • بادمجان ۲ عدد بزرگ
  • فلفل دلمه‌‌ای ۱ عدد
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • آرد سوخاری ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی یک و نیم قاشق غذاخوری
  • آب لیموترش تازه ۳ قاشق غذاخوری
  • آب یک و نیم پیمانه
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
  • پودر سیر، سماق، زیره، نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا  به میزان لازم

طرز تهیه خوراک گوشت و بادمجان ترکی

  • سیب زمینی‌ها را حلقه حلقه کنید و در روغن سرخ کنید.
  • بادمجان‌ها را  نیز حلقه حلقه کرده و در روغن جداگانه سرخ کنید.
  • پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس با گوشت چرخ شده، آرد سوخاری، روغن زیتون، تخم مرغ و ادویه‌ها را مخلوط کنید. گوشت را چنگ بزنید تا مواد کاملا به خرد آن برود.
  • در یک ظرف دیگر رب گوجه فرنگی را با آب لیموترش، روغن مایع، نمک و فلفل و آب مخلوط کنید.
  • یک ظرف مناسب برای پخت در فر انتخاب کنید و سیب زمینی‌ها را کف آن بچینید. سپس بادمجان‌ها را روی آن قرار دهید. بعد از آن گوشت را تقسیم کنید. هر قسمت گوشت را روی یکی از بادمجان‌ها قرار دهید و با قاشق به اندازه قطر بادمجان‌ پهن کنید.
  • روی گوشت فلفل دلمه‌ای حلقه شده بچینید و به عنوان لایه‌ آخر، گوجه فرنگی حلقه شده قرار دهید.
  • سس ربی که از قبل تهیه کرده‌اید را با ملاقه روی غذا بریزید. سپس ظرف را به مدت ۶۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید. غذای شما آماده است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب دستور پخت قرمه سبزی با رب گوجه فرنگی را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


طرز تهیه خوراک نخود فرنگی

 

خوراک نخود فرنگی از غذاهای خوشمزه و اشتها برانگیزی است که هرکسی را وسوسه می‌کند تا یک بار هم که شده برای تهیه این خوراک دست به کار شود.

طرز تهیه خوراک نخود فرنگی

در آشپزی به سبک هندی غذاهای خوشمزه‌ای پخته می‌شود که آنقدرها تند نیست و با خیال راحت می‌توانید آن را مطابق با ذائقه خود آماده و سرو کنید. تعداد مواد اولیه این خوراک هندی نسبت به دیگر غذاها زیاد است، اما خیلی سریع آماده می‌شود. طرز تهیه خوراک نخود فرنگی را در مجله دلتا دنبال کنید.

مواد لازم

  • گوشت قرمز چرخ کرده  ۹۰۰ گرم
  • روغن  ¼ پیمانه
  • سیر تازه ریز شده  ۶ الی ۹ حبه
  • فلفل چیلی سبز  ۳ الی ۶ عدد
  • نخود فرنگی ۵۰۰ گرم
  • گشنیز تازه ۱ دسته
  • فلفل هالاپینو یا جالاپینو  ۴ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • گوجه فرنگی بزرگ ۲ عدد
  • ادویه مخلوط گرام ماسالا ۲ قاشق مرباخوری
  • نمک ۲ قاشق مرباخوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر کاری ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر زیره سبز ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر شنبلیله خشک ¼ قاشق مرباخوری
  • پودر فلفل قرمز ¼ قاشق مرباخوری
  • زنجبیل تازه رنده شده ۱ قاشق مرباخوری

خوراک نخود فرنگی و گوشت

طرز تهیه خوراک نخود فرنگی

  • ابتدا تمامی ادویه جاتی که نیاز به خرد شدن دارند به صورت ریز خرد کرده و در ظرفی مناسب روی شعله ملایم بدون روغن تفت دهید.
  • پیاز را در تابه‌ای به طور جداگانه تفت داده و سیر، زنجبیل و فلفل چیلی را به آن اضافه کنید. وقتی مواد به خوبی تفت خورد، ادویه‌جات تفت‌خورده را به مواد اضافه کنید.
  • زمانی که مواد به ته ظرف چسبید مقداری آب اضافه کنید. آب ظرف که تبخیر شد، دوباره آب بیشتری از مرحله قبل اضافه کنید این کار را ۳ بار انجام دهید. به طور کلی این کار ۱۵ دقیقه وقت می‌برد.
  • در ظرف دیگر گوشت را تفت داده و به آن ادویه گرام ماسالا، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و مجددا تفت دهید.
  • مواد پیاز و نخود فرنگی را به گوشت اضافه کنید.
  • گوجه فرنگی رنده‌شده را به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تمام ترکیب مواد چند دقیقه به آرامی پخته و نخود فرنگی‌ها کاملا نرم و قابل جویدن شوند. چنانچه تمایل به اضافه کردن پودر شنبلیله دارید همزمان با اضافه کردن گوجه فرنگی به غذا اضافه کنید.
  • در این مرحله برگ گشنیز را اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند.
  • در مرحله آخر، در تابه را بگذارید تا خوراک روی شعله جا بیفتد و نخودفرنگی خوب بپزد.

بسته به ذائقه می‌توانید از سیب زمینی و سویا به جای گوشت استفاده کنید. همچنین خوراک نخود فرنگی را می‌توانید با نان‌های محلی یا به عنوان خورشت در کنار برنج سرو کنید.

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


خوراک جگر مرغ؛ خوشمزه و سریع

 

جگر مرغ سرشار از پروتیین است و برای بدن بسیار مفید است. هر ۱۰۰ گرم جگر مرغ ۱۷ گرم پروتیین دارد که اسید آمینه‌های ضروری بدن را تامین می‌کند.

خوراک جگر مرغ

خوراک جگر مرغ یک غذای ساده و فوری بوده که برای غذای اصلی عالی است. مواد اولیه این غذا را بر حسب سلیقه خود و اعضای خانواده‌تان می‌توانید تغییر دهید. این غذا را می‌توانید به عنوان ناهار یا شام همراه با برنج یا نان سرو کنید. در ادامه طرز تهیه خوراک جگر مرغ را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه خوراک جگر مرغ

مواد لازم

  • جگر مرغ: ۲۰۰ گرم
  • هویج: ۲ عدد
  • پیاز : ۲ عدد
  • سیر : ۲ حبه
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک جگر مرغ

  • ابتدا پیاز و سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید.
  • سپس هویج‌های رنده شده را اضافه و مواد را سرخ کنید.
  • نمک و فلفل بیفزایید.
  • جگر مرغ شسته شده را به قطعات دلخواه دربیاورید.
  • آن‌ها را با پیاز و هویج مخلوط کرده و در تابه را بگذارید.
  • در آخر مقداری رب گوجه به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • در نهایت کمی آب روی مواد ریخته و سپس درِ ماهیتابه را بگذارید.
  • اجازه بدهید خوراک جگر به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم بپزد.

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


طرز تهیه خوراک ماهیچه

 

خوراک ماهیچه از غذاهای معروف و اصیل ایرانیست که معمولاً به همراه باقلا پلو در مجالس و مهمانی‌های رسمی سرو می‌شود.

طرز تهیه خوراک ماهیچه

خوراک ماهیچه غذای اصیل ایرانی است که پخت آن ظرافت و دقت زیادی می‌طلبد و لازم است که فوت و فن مربوط به آن را بدانید. برای آشنایی با طرز تهیه خوراک ماهیچه خوشمزه و مجلسی با مجله آنلاین دلتا همراه باشید.

مواد لازم

  • ماهیچه ۳ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • حبه سیر ۳ عدد
  • هویج متوسط ۲ عدد
  • روغن مایع به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
  • عصاره گوشت الیت میزان لازم
  • زعفران ۱ قاشق سوپخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین به میزان لازم

طرز تهیه خوراک ماهیچه

  • پیاز‌ها را حلقه‌ای خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
  • بعد از سبک و طلایی شدن پیازها، ماهیچه‌‌ها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و اجازه دهید خامی ماهیچه از بین برود.
  • پس از چند دقیقه ادویه‌های فلفل قرمز و دارچین و سیر‌های خرد شده را به ظرف اضافه و مواد را مخلوط کنید.
  • اجازه دهید ماهیچه‌ ها حدود نیم ساعت به همراه مواد دیگر در قابلمه سرخ شود. البته مراقب باشید که ماهیچه‌ ها ته نگیرد و اگر ماهیچه‌ ها زودتر از این زمان سرخ شد، مرحله بعدی را انجام دهید.
  • در یک قابلمه دیگر رب گوجه فرنگی و کمی روغن مایع ریخته و تفت دهید.
  • سپس عصاره الیت، زعفران، فلفل و دارچین را افزوده و با یک استکان آب جوش مواد را مخلوط کنید.
  • بعد از آماده شدن و جوش زدن سس ماهیچه، آن را به ماهیچه‌ های سرخ شده اضافه کنید و درون قابلمه ماهیچه بریزید.
  • هویج‌ها را حلقه حلقه خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
  • کمی نمک و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم ماهیچه‌ها ۲ تا ۳ ساعت کاملا بپزد.

خوراک ماهیچه

مهم‌ترین نکته در پخت خوراک ماهیچه، طعم دار کردن ماهیچه‌ها و پختن آن‌ها است که هم بوی نامطلوب از بین رفته و هم ماهیچه‌ ها خام نباشد. البته گذاشتن زمان زیاد برای پختن ماهیچه‌ها باعث سفت شدن آن‌ها نیز خواهد شد. از این رو به زمان لازم و نکات مورد نظر برای پخت این غذا توجه داشته باشید.

این خوراک را با آب غلیظ تر می‌توانید در کنار برنج سرو کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


دستور پخت خوراک بادمجان و عدس

 

عدس و بادمجان یک نوع خوراکی مخصوص شهر کرمان است که شما هم می‌توانید در منزل درست کنید و یک غذای متفاوتی را داشته باشید.

خوراک بادمجان و عدس

خوراک بادمجان و عدس یک نوع غذای کاملا گیاهی و بسیار لذیذ است. این خوراک آشپزی آسان و بی‌دردسری دارد که پیشنهاد می‌شود حتما یک بار آن را تهیه کنید. عدس خود دارای آهن وپروتئین است و این غذا نیازی به گوشت ندارد پس برای گیاه‌خواران جز گزینه‌های مناسب قرار می‌گیرد. در ادامه طرز تهیه خوراک بادمجان و عدس را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه خوراک بادمجان و عدس

مواد لازم

  • بادمجان مکعبی: ۳-۴ عدد
  • عدس: ۱۰۰ گرم
  • فیله گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • پرک فلفل‌قرمز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۴-۵ حبه
  • نعناع: ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن زیتون: ۱۶۰ میلی لیتر
  • رب انار: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • ماست چکیده: به میزان لازم

طرز تهیه خوراک بادمجان و عدس

  • بادمجان را در صافی بریزید، رویش نمک بپاشید و یک ساعت کنار بگذارید. بادمجان را بفشارید و آب اضافی بادمجان را بگیرید.
  • سپس عدس را بپزید و در صافی بریزید. گوجه‌فرنگی، فلفل قرمز، پیاز، سیر، نعناع، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی را در ظرف مناسبی مخلوط کنید.
  • حالا  ۱-۲ قاشق سوپ‌خوری از روغن زیتون را در قابلمه بریزید و بادمجان، عدس و مخلوط گوجه‌فرنگی را  لا‌به‌لای هم درون قابلمه قرار دهید.
  •  باقیمانده روغن زیتون و رب انار را به خورشت بیفزایید و آن را روی حرارت ملایم بپزید. اکنون خورشت را برای پذیرایی، در ظرف مورد نظر بکشید و در صورت دلخواه با ماست تزیین کنید.
  • می‌توانید این خورش را با برنج میل کنید.

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


دستور پخت خوراک گوشت و چغندر

چغندر را می توان تنها پخت و از خواص و طعمش لذت برد اما ما در این مطلب خوراکی خوشمزه را برای شما تهیه کرده‌ایم که به همراه گوشت و چغندر است.

خوراک گوشت و چغندر

خوراک گوشت و چغندر روسی یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار اروپای شرقی و روسیه است. مواد اولیه برای تهیه این غذا چغندر قرمز، گوشت، جعفری، گوجه فرنگی و سیر است. چغندر قرمز یا همان لبو یکی از خوشمزه‌ترین سبزیجات موجود در فصل پاییز و زمستان است. در ادامه طرز تهیه خوراک گوشت و چغندر را در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه خوراک گوشت و چغندر

مواد لازم

  • گوشت: ۳۰۰ گرم
  • چغندر قرمز: ۳ عدد
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز: ۲ عدد
  • هویج: ۲ عدد
  • جعفری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • سرکه: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه خوراک گوشت و چغندر

(برای مطالعه طرز تهیه انواع خوراک لذیذ به مجله آشپزی دلتا مراجعه کنید.)

  • گوشت خرد شده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده تفت دهید.
  • بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد ۴ لیوان آب به آن افزوده و روی حرارت ملایم گوشت را بپزید.
  • پوست چغندر را بگیرید و با رنده درشت رنده کنید.
  • چغندر را همراه با سرکه و روغن در تابه تفت دهید.
  • به مواد شکر و رب گوجه اضافه کرده و همچنان تفت دهید.
  • صبر کنید تا رشته های چغندر رنده شده کمی نرم شوند سپس آن را از روی حرارت بردارید.
  • ۱ پیاز خرد شده را با مقداری کره در ماهیتابه تفت دهید.
  • سپس هویج پوست کنده و رنده شده را به آن بیفزایید و تا نرم شدن هویج، آن ها را تفت دهید.
  • ۱ الی ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت کاملا پخته شود.
  • سپس سیب زمینی های خرد شده را به گوشت اضافه کنید.
  • ۱۵ دقیقه مهلت دهید تا سیب زمینی ها نرم شوند.
  • همه موادی را که قبلا تفت داده اید به گوشت بیفزایید. ۱۵ دقیقه صبر کنید.
  • گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید.
  • سپس آن ها را همراه با جعفری خرد شده، سیر رنده شده و نمک و فلفل به گوشت اضافه کنید.
  • خوراک را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کمی بجوشد و کاملا جا بیفتد.
  •  پس از نیم ساعت خوراک شما آماده است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع خوراک  “طرز تهیه خوراک بره”  را مطالعه کنید. 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه خوراک بره

خوراک همیشه خوشمزه است و خوراک بره آن چنان لذیذ است که همیشه در خاطرتان می‌ماند.

خوراک بره

بعضی از غذاها مثل طرز تهیه خوراک بره مدیترانه‌ای در حین سادگی آنقدر لذیذ و به یادماندنی هستند که انگار آشپز ساعت‌ها وقت خودش را صرف پخت آن‌ها کرده است. در صورتی که زمان آماده سازی‌شان شاید حتی به نیم ساعت هم نرسد. این مدل غذاها، گزینه‌ای بسیار مناسب برای میهمانی‌ها و راحتی کار میزبان هستند. خوراک بره مدیترانه‌ای با چند نوع ادویه مزه‌دار می‌شود و بعد از چند ساعت در یخچال ماندن وارد مرحله طبخ می‌شود. این غذا را می‌توانید هم به صورت خوراک و هم با برنج سرو کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه خوراک بره را در مجله اینترنتی دلتا را مطالع کنید.

طرز تهیه خوراک بره

مواد لازم

  • دنده بره: دو عدد
  • پوست لیمو (رنده شده): یک‌چهارم فنجان
  • پونه کوهی: چهار قاشق چای‌خوری
  • سیر (خرد شده): شش حبه
  • روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • چند برش لیمو تازه: به دلخواه

طرز تهیه خوراک بره

(برای مطالعه طرز تهیه انواع خوراک لذیذ به مجله آشپزی مراجعه کنید.)

  • برای تهیه یک خوراک بره مدیترانه‌ای مجلسی ابتدا باید فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. سپس گوشت بره را داخل یک ظرف قرار دهید تا آن را مزه‌دار کنید.
  • حبه‌های سیر را به صورت ریز خرد کنید. پوست لیمو را هم رنده کنید. پوست لیمو، پونه کوهی، سیر، روغن زیتون و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و روی گوشت بریزید. به کمک دست مواد را روی گوشت ماساژ دهید تا به همه جای آن برسد. ظرف را به مدت دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا گوشت مزه‌دار شود. اگر از پونه کوهی تازه استفاده می‌کنید، آن را به صورت ریز خرد کرده و بعد استفاده کنید.
  • روی قالب فر را با فویل بپوشانید و دنده‌ها را روی قالب کنار هم قرار دهید. ظرف خوراک را داخل فر بگذارید تا حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه گوشت خوب بپزد و سطح آن گریل شود.
  • بعد از این که گوشت کاملا پخت بگذارید پنج دقیقه خنک شود و لابه‌لای دنده‌ها را برش بزنید. خوراک بره مدیترانه‌ای را با پونه کوهی تازه و برش‌های لیمو سرو کنید. نوش جان!

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع خوراک  “طرز تهیه خوراک ماهیچه”  را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید


طرز تهیه خوراک ماهیچه

خوراک ماهیچه از غذاهای معروف و اصیل ایرانی است که معمولاً به همراه باقلا پلو در مجالس و مهمانی‌های رسمی سرو می‌شود.

فیله گوساله حاوی حجم بسیار زیادی از پروتین و آمینواسید است. شما بعد از صرف یک وعده غذایی با این بخش از گوشت گوساله برای مدت طولانی‌تر احساس سیری کرده و حجم غذای مصرفی شما کاهش پیدا می‌کند. این غذای لذیذ بسیار مقوی هم است در ادامه مجله دلتا طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله را بخوانید.

طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله

مواد لازم

  • ماهیچه گوساله: یک کیلوگرم
  • پیازیک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق مرباخوری
  • پودر تخم‌ گشنیز و زردچوبه: به میزان لازم
  • نمک، فلفل و روغن: به میزان لازم
  • آبلیمو، زعفران و دارچین: به میزان لازم

طرز تهیه خوراک ماهیچه گوساله

  • ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده در روغن تفت می‌‌دهیم تا سبک شود. سپس گوشت ماهیچه را اضافه کرده و تفت می‌‌دهیم تا تغییر رنگ دهد. زردچوبه، پودر تخم گشنیز، فلفل و رب گوجه‌فرنگی را افزوده و در آن آب می‌‌ریزیم.
  • وقتی آب جوش آمد حرارت را ملایم کرده، دو تا سه ساعت برای طبخ این غذا زمان لازم است. در نهایت زعفران، دارچین، نمک و آبلیمو را اضافه می‌‌کنیم. این خوراک در کنار برنج سرو شده و غذای بسیار لذیذی است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی “طرز تهیه کباب بناب ساطوری”  را مطالعه کنید.

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید