deltafood

اشتراک گذاشته شده با :

لوبیا

لوبیا کباب رشتی، صبحانه محبوب گیلانی‌ها

 

در مورد این خوراک خوشمزه در کتاب‌های تاریخ گیلان بسیار صحبت شده است و گفته می‌شود که در روزگاران قدیم به دلیل ارزانی لوبیا و جهت استفاده از تکه‌های چرب باقیمانده از گوشت، این غذا با هزینه کمی قابل تهیه بوده است.

لوبیا کباب

لوبیا کباب معمولا به عنوان صبحانه در قهوه خانه‌های سنتی رشت سرو می‌شود. البته این غذا را در وعده‌های مختلف روز هم می‌توان میل کرد. هر دو جزء تشکیل دهنده این غذا یعنی کباب و خوراک لوبیا به صورت جداگانه آماده می‌شوند. سپس در هنگام سرو، تکه‌های گوشت کباب شده به خوراک لوبیا اضافه می‌شوند. با طرز تهیه صبحانه محبوب گیلانی‌ها، لوبیا کباب رشتی همراه مجله دلتا باشید.

مواد لازم برای تهیه لوبیا کباب رشتی

  • گوشت چنجه نیم کیلوگرم
  • پیاز یک عدد
  • گوجه فرنگی یک عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • لوبیا چیتی ۲ پیمانه
  • سیر ۲ حبه
  • سیب زمینی یک عدد
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • آب ۴ پیمانه

طرز تهیه لوبیا کباب رشتی

مرحله اول

ابتدا خوراک لوبیا را آماده می‌کنیم. برای رفع نفخ لوبیا، آن را از شب قبل در آب خیس کنید. لوبیاهای خیس کرده را به همراه چهار لیوان آب، داخل یک قابلمه متوسط بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا لوبیا به آرامی بپزد. یک عدد پیاز را بصورت نگینی خرد کنید. یک ماهیتابه بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله دوم

پس از این که پیازها تغییر رنگ دادند و طلایی شدند، نصف آن‌ها را بردارید و کنار بگذارید. حالا دو حبه سیر و یک عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و به ماهیتابه اضافه کنید. همه مواد را خوب تفت دهید. سپس مواد را به لوبیای در حال پخت اضافه کنید. یک عدد سیب زمینی را دو نصف کنید و به لوبیا اضافه کنید.

مرحله سوم

پس از این که سیب زمینی‌ها پخته شد، آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. سپس با استفاده از یک چنگال آن را له کنید. سیب زمینی له شده را به پیاز سرخ شده باقیمانده در ماهیتابه اضافه کنید. آن‌ها را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه تفت دهید. دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. اکنون مواد داخل ماهیتابه را به قابلمه خوراک اضافه کنید.

مرحله چهارم

پس از اضافه کردن مواد به خوراک، حرارت شعله را کم کنید و بگذارید تا خوراک به آرامی بپزد. برای جا افتادن کامل خوراک لوبیا لازم است تا حدود یک ساعت و نیم روی حرارت معمولی بپزد. در همین حین‌، کباب چنجه را آماده کنید. تکه‌های چنجه را با کمی نمک و فلفل و پیاز رنده شده مزه‌دار کنید و به سیخ بکشید. پس از این که خوراک جا افتاد، چنجه‌ها را روی منقل کباب کنید. خوراک لوبیا را داخل ظرف مورد نظر بکشید و همراه با کباب چنجه داغ نوش جان کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب پیتزا سوسیس کالباس، یک پیتزای خانگی خوشمزه را مطالعه کنید.

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید

طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید

 

وجی برگر یا همبرگر گیاهی لوبیا سفید در کنار همبرگر لوبیا قرمز، برگر کینوا، برگر سویا، برگر عدس و برگر لوبیا با قارچ، از مجموعه همبرگرهای گیاهی و خوشمزه یا وجی برگر است که حتی در کی اف سی و مک دونالد هم سرو می‌شوند.

همبرگر گیاهی

شاید شما هم فکر کنید که اگر گیاه‌خوار شدید؛ نمی‌توانید از غذاهای لذیذ و خوشمزه‌ای مثل همبرگر لذت ببرید. اما جالب است بدانید که گیاه‌خوار شدن، اتفاقا فرصتی برای آشتی با حبوبات و سبزیجات مغذی و خوش‌طعم است و می‌توانید دستورهای متفاوت طرز تهیه غذاهای گوناگون را نیز یاد بگیرید. در ادامه طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید را در مجله اینترنتی دلتا بخوانید.

طرز تهیه همبرگر گیاهی

مواد لازم

  • لوبیا سفید:‌ ۵۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد بزرگ
  • پودر سوخاری: ۱/۲ پیمانه
  • قارچ: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • پنیر چدار: ۱ بسته
  • نان همبرگر: ۴ عدد
  • سیر: ۱ بوته
  • برگ ریحان: ۱/۴ پیمانه
  • زیتون سیاه: ۸ عدد
  • گوجه‌فرنگی: به مقدار دلخواه
  • سرکه بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه،نمک، آویشن و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید

طرز تهیه همبرگر گیاهی لوبیا سفید

  • در مرحله اول طرز تهیه همبرگر گیاهی با لوبیا سفید که فست فود گیاهی و سالم است، برای پخته‌ شدن بهتر و گرفتن نفخ، بهتر است لوبیا سفید را از شب قبل در آب بگذارید تا خیس بخورد. بعد از خیس خوردن لوبیا سفید در آب، کمی آب در قابلمه بریزید و لوبیا سفید را بپزید. پس از پخت لوبیا سفید، آب قابلمه را خالی کنید و لوبیا را در آبکش بریزید تا خنک شود.
  • سپس پیاز را در غذاساز بریزید. آب اضافی آن را گرفته و سپس سیر را به غذاساز اضافه کنید. در گام بعدی، لوبیا سفید خشک شده، نمک، ادویه و نصف پودر سوخاری آماده شده را در غذاساز بریزید. ترکیب آماده شده را در یخچال قرار دهید.
  • پس از گذشت حداقل نیم ساعت، ترکیب آماده شده را از یخچال بیرون بیاورید. پودر سوخاری باقی مانده را در یک بشقاب بریزید و تخم‌مرغ‌ها را نیز در کاسه دیگر، از ترکیب لوبیا سفید و ادویه آماده شده، به اندازه یک مشت کوچک بردارید و آن را قلقلی کنید.
  • هر توپک قلقلی را ابتدا در کاسه تخم‌مرغ فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید.
  • سپس گلوله آغشته‌شده را در کف دستتان پهن کنید یا به شکل مورد علاقه همبرگرتان در بیاورید. همبرگر را در تابه‌ای که از قبل در آن روغن سرخ‌کردنی ریخته و داغ شده، بگذارید.
  • با تمام مواد همبرگر همین کار را انجام دهید. پس از سرخ‌ شدن مواد، حتما آن‌ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن کشیده شود. در مرحله آخر طرز تهیه همبرگر لوبیا سفید، قارچ‌ها را به شکل ورقه‌ای ببرید و در تابه‌ای با روغن داغ شده، سرخ کنید. پس از تفت خوردن قارچ‌ها، پنیر چدار یا پنیر پیتزا را به قارچ‌ها اضافه کنید. حتما یادتان باشد از تابه نچسب استفاده کنید تا پنیر به کف تابه نچسبد.

 

با مجله آشپزی دلتا همراه باشید